Massage bij chronische ziekte

  • Home
  •   /  
  • Massage
  •   /  
  • Massage bij chronische ziekte
Massage bij chronische ziekte

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker of een andere chronische ziekte, tast dit je zelfbeeld aan.
Het laat zijn sporen na zowel lichamelijk als psychisch. Daarom wou ik een aangepast pakket aanbieden waarin ontspanning en een beter gevoel van welzijn samen gaan.

Massage heeft een positief effect op het lichamelijk en geestelijk welzijn.
Dit kan helpen om pijnklachten, spanningen, slapeloosheid enz... te verminderen.
De massage kan tijdens elke fase van de ziekte, van beginstadium tot palliatieve zorg, worden uitgevoerd en wordt volledig volgens de noden aangepast zowel in druklevel als in tijd.

Dit kan zijn : een aangepaste zachte lichaamsmassage, gezichts/hoofd massage, voet- of handmassage.

Hiervoor volgde ik gespecialiseerde cursussen zodat op een verantwoorde manier een moment van ontspanning kan worden aangeboden in alle fasen van het ziekteproces.

Vooraf gegaan aan de behandeling wordt tijd genomen voor een kort intakegesprek waarin enkele gegevens worden vastgelegd. Dit om een beter beeld te krijgen van uw lichamelijke gesteldheid. Hierbij kan ook besproken worden wat de behoeften zijn en waar die moeten worden aangepast. In bepaalde situaties is het mogelijk dat wordt gevraagd om eerst te overleggen met de behandelende arts.

Veel mensen hebben in die periode enige schroom om naar een wellness-salon/massagepraktijk te gaan. Daarom opteer ik er voor om de mensen te ontvangen in de geborgenheid van een huiselijke praktijk.

Indien het echter niet mogelijk is zich te verplaatsen, kan een afspraak worden gemaakt om eventueel aan huis te komen.
Dit aanbod is eveneens geschikt voor bedlegerige patiënten of mensen met een andere lichamelijke beperking, ( terminaal) zieken, chronische ziekte, ouderen, multiple sclerose, verlamming…

Workshop massage met partner, mantelzorger...
Hoe kan je als partner, mantelzorger... op een andere manier iets aanbieden.
De mooiste ondersteuning die je iemand met kanker kan bieden is aanraking en massage. Op een zachte manier worden eenvoudige ontspannings - en massagetechnieken aangeleerd, alsook hoe je die in een thuissituatie kan toepassen.
Hier kan eveneens vrij worden aangegeven wat leuk of minder leuk is tijdens een aanraking waardoor meer of weer verbondenheid ontstaat.

Je partner, mantelzorger of wie bij je is, krijgt het gevoel dat hij iets kan doen ter ondersteuning bij het proces dat je ondergaat.

Workshop

Make-up workshop voor persoonlijk advies.

Workshop

Boek nu een workshop.